Padelin säännöt

  1. Ottelut pelataan aina nelinpelinä. Ottelu pelataan paras kolmesta erästä. Jokainen erä pelataan kuuteen peliin.
  2. Pistelasku sama kuin tenniksessä (15, 30, 40 ja peli; tasatilanteessa 40-40 tarvitaan kaksi peräkkäistä pistettä pelin voittamiseksi). Pelien ollessa tasan 6-6, pelataan tie-break 7 pisteeseen, kuitenkin kahden pisteen erolla.
  3. Pelin alussa pelataan aloituspallo. Syöttövuoron aloittaa aloituspallon voittanut pari. Aloituspallossa kunkin pelaajan on lyötävä pallo kerran vastustajan kenttäpuolelle, jonka jälkeen aloituspallon voittanut pari aloittaa ensimmäisen syöttövuoron tai valitsee kenttäpuolen.
  4. Syöttö alakautta: Pallo pompautetaan syöttöviivan takana, lyönti vyötärön alapuolelta verkon toiselle puolelle ristikkäiseen ruutuun. Syöttäjällä on käytössään kaksi syöttöä.
  5. Syötön tulee pompata vastustajan ruutuun. Pompun jälkeen syötössä pallo saa osua lasiseinään, mutta ei verkkoseinään. Jos syöttö osuu verkkonauhaan, mutta on muuten oikein, pelaaja saa uuden syötön.
  6. Ensimmäinen piste syötetään oikeanpuoleisesta ( A ) ruudusta, tämän jälkeen vasemmasta ( B ) ja oikeasta vuorotellen. Pelin päätyttyä syöttövuoro siirtyy vastustajalle. Syötön jälkeen pelikenttänä on koko kenttä.
  7. Syöttöä ei saa lyödä takaisin suoraan ilmasta, mutta syötönpalautuksen jälkeen pallon saa lyödä suoraan ilmasta, pompun kautta, pompun jälkeen oman lasiseinän kautta, ja suoraan ilmasta oman lasiseinän kautta vastustajan kenttään. Palloa ei saa lyödä verkkoseinän kautta vastustajan puolelle. Pallo saa osua samalla kenttäpuoliskolla maahan vain kerran.
  8. Palloa pelataan kunnes se jää verkkoon, lyödään omalla puolella verkkoseinään, pomppaa samalla kenttäpuoliskolla maahan kaksi kertaa tai osuu vastustajan puolella ensin lasi- tai verkkoseinään.
  9. Syöttön vastaanottaminen. Pelipari päättää erän alussa, kumpaa puolta kumpikin pelaa (A- tai B-ruutu). Puoli säilyy erän loppuun asti, jonka jälkeen puolta voi vaihtaa.
  10. Pallon lyöminen ulos kentältä. Jos pelaaja lyö pallon vastustajan kenttäpuoliskon kautta ulos kentältä, lyöjä voittaa yleensä pisteen. Epäselvissä tilanteissa pisteitä ja syöttöjen oikeellisuutta pohditaan yhdessä ja tarvittaessa voidaan pelata piste uudestaan.
Padelkenttä kestää normaalin pelaamisen, mutta kovavauhtista törmäilyä kenttärakenteisiin tulee ehdottomasti välttää!